Красен Кралев шокира ЦСКА с това разкритие: Ще обжалваме за „Българска армия“!

красен кралев

Красен Кралев потвърди разкритията на 7DniBulgaria.bg, че тепърва започват драмите със стадион „Българска армия“. За това алармира на няколко пъти общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера, който нееднократно повдига темата и на заседание на ОбС. Там обаче тя е бламирана от фалшивите Зелени, хората на Радан Кънев и партията на Христо Иванов!

Ето какво разкри министър Кралев: В представения от Столична община устройствен план са допуснати доста неточности в Плана за регулация относно урегулираните поземлени имоти. Имоти, които са държавна собственост, са включени в съсобственост с други имоти, без за това да е дадено съгласие, смесва се частна и държавна собственост. Не е решен и транспортният достъп до имотите и прилежащата инфраструктура. Този план е изготвен без да се съгласува с нас, a ММС е един от най-големите собственици на имоти в Борисовата градина. Ще заявим нашите възражения пред Национална агенция по градоустройство. Ако не се приемат, планът ще бъде обжалван пред Софийски административен съд, след това пред Върховния административен съд, защото има сериозно разминаване между нашите планове за развитие на спортната инфраструктура в Борисовата градина и това, което този план предлага.

Под ръководството на ММС са Националният стадион „Васил Левски“, стадион “Българска армия”, тенис зала „София“, столичен колодрум “Сердика”, бившия стадион „Юнак“ и тенис комплекс “Академик”. За нито един от тези имоти Планът за регулация не е отредил самостоятелни урегулирани поземлени имоти. Ако бъдат обособени такива, ще може да се дадат и конкретни параметри за застрояване, съобразени с необходимостта за развитието на спортната ни база. Ако не се построят нови съоръжения, съществуващите в момента няма да бъдат годни за провеждане на спортни събития съвсем скоро.

ММС подкрепя проекта за нов модерен стадион на територията на стадион “Българска армия”, но при тези параметри на устройствения план този проект не може да бъде реализиран. Същото се отнася и за стадион “Юнак” и колодрум “Сердика”. Много сериозна дискусия трябва да се проведе за спортните съоръжения в Борисовата градина. Потребностите на София са големи и не трябва да се ограничава реконструкцията на сега съществуващите съоръжения. Надявам се, че архитектите ще се съобразят с предложенията на ММС, защото спортните обекти в София са от национално значение и се ползват от български граждани от цялата страна.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ