В Ямбол е ад: Дъждът заля улици и ниви, наводнен е и центърът (Снимки)

София, Дъжд

Проливен дъжд наводни улици, събориха дървета и унищожи земеделската реколта в новозагорско, съобщи бТВ. Проливните дъждове наводниха и центъра на Ямбол.

Количествата дъжд са били около 60 литра на кв. метър. В късните часове ситуацията се нормализира и водата се оттече. Пороят не пощади реколтата в новозагорското село Езеро. Наводнени са десетки декари ниви.

По разпореждане на министър Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушките и пороите в централна България.

Представители на общинските земеделски служби започват още днес да обследват пораженията. Те ще имат за задача да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат изплатени в кратки срокове обезщетенията. От Изпълнителната агенция за борба с градушките съобщават, че в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитаваната територия.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ