Местните за избягалия убиец Зайков и погубената Милена: Бяха си нормални – жената беше кротка, той я караше на работа с колата

Заснемане

Местните хоста от Костенец разкриват пред колегите от ПИК истината за убиеца Стоян Зайков. „Познавах и Стоян Зайков и братовчед му, също и жената на Зайков – Милена. Невестата беше кротка, бръснарка, той я докарваше до салона с колата. Главата не ми го побира, че той може да направи такива работи“. Това разказва местен жител на Костенец. Не съм чувала нищо за кражби и за нищо, той си работеше, правеше паметници за умрелите, допълва той.

„Баща му, че е долен, си е долен, той така направи, че Зайков да дойде тука при баба си да живее и правеше щуротии, но после вече не“, коментира той и допълва, че лоша дума за Чане не може да каже.

Не ме е страх – този отгоре е написал кога, къде, защо. Който не се е родил, той не е умрел, смее се още мъжът.

В блокирания Костенец, където полицията проверява всеки автомобил, напускащ или влизащ в града.

На сутрешния брифинг на МВР главният секретар Ивайло Иванов разказа как се е развила акцията в Костенец. Той посочи, че това е безпрецедентна акция от гледна точка на ангажираните сили на реда и военните. Сутринта в района имаше и хеликоптер, който оглеждаше навсякъде.

На всяка къща през 2 метра има полицай, който следи както за спокойствието на хората, така и дали всичко е под контрол. Полицията проверява всеки сигнал, който е подаден на телефон 112. МВР моли гражданите да не подават подвеждащи сигнали, тъй като се изразходва време за проверка на всеки един от тях.

Все още не са готови пробите от ДНК-експертизата на убийството на Валентин Петров, но се предполага, че и той е убит от Зайков.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ