Красимир Каракачанов откри Втория международен фестивал на поетичния театър „Борба и обич“ в Русе

3

Заместник министър-председателят, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов бе специален гост в началото на програмата на международния младежки фестивал, провеждащ се в Русе за втора поредна година в рамките на два дни.

Той се обърна към младите хора, като ги насърчи да продължават и занапред да съхраняват в себе си жив българския дух и да издигат високо съзнанието си, че по-висше от любовта към Отечеството и семейството няма.

Децата трябва да познават преди всичко своята история, своята култура, своето изкуство, а не от малки да бъдат приучавани към някакви чужди образци и едва ли не да им се обяснява, че ние, като някакъв фактор в културата, историята, сме нещо второстепенно. Защото не е така, коментира Каракачанов.

Сред присъстващите гости бяха народният представител от ПГ на Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Искрен Веселинов и режисьорът и кандидат за евродепутат от листата на патриотите Андрей Слабаков. Те също подчертаха пред младите хора, събрани от различни точки на българското етническо землище, че все още е жив идеалът, който изпълваше с мечти и стремления съзнанието на нашите прадеди – за силна и обединена България.

Тази година в програмата на Втория международен фестивал на поетичния театър „Борба и обич“ има 130 участници, обособени в 13 групи. Сред младежите има деца от Дулово, Тутракан, Шумен, Русе, Разград, Пловдив, но и такива от Бесарабия, Румъния, Кипър, Сърбия и Северна Македония. Всички те се представят с творби, базирани върху произведения на български класици, като „Изворът на белоногата“ на П.Р. Славейков и други.

Фестивалът е под патронажа на министъра на отбраната, като е част от пилотен проект „Чрез изкуство към патриотизъм“. Той се провежда с помощта на ИА „ВКВПД“ към Министерство на отбраната, Министерство на образованието, Държавната агенция за българите в чужбина, както и Военен клуб – Русе. Организатори са учениците от Младежка сцена „Артистисимо“ – Русе.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ