Трагедия: Участник в риалити шоу се самоуби след снимките

Свещ

Смъртоносният край на скандално телевизионно токшоу разтърси Великобритания. След записване на предаване за семейни конфликти, един от участниците в проучването, който не бил преминал теста за полиграф, се самоубил.

63-годишният Стивън Даймънд, както казват близките му, отишъл в шоуто с големи надежди. Той искал да подобри отношенията с годеницата си, която го подозирала в изневяра, и вярвал, че ще му прости, когато го види в „Шоуто на Джереми Кайл“. Но вместо сватба се провело погребение. Стивън изчезнал няколко дни след записа на предаването. Основната версия е самоубийство. Роднините са уверени, че не могъл да устои на подигравките и насмешките от страна на водещия.

Джейн Калахан, бившата годеница: „Ние сме заедно от две години. Макар че той се държеше като прасе с мен, аз го обичах. И му дадох много шансове да се поправи.“

Зрителите нямало как да видят какво се е случило в студиото със собствените си очи. Било решено нещастния епизод да не се показва в ефира. Известно е, че водещият се е опитал да разбере дали участникът е бил верен към булката. И Стивън се провалил на теста за детектор на лъжата. Дали наистина е изневерявал, или е възникнала техническа грешка, или организаторите на шоуто умишлено оклеветили участника в името на високите рейтинги – версиите са различни. Очевидци казват, че показанията на детектора са били шок за главния герой. Когато водещият отворил плика с присъдата, Стивън не можел да стои на крака.

Бабет Лукас-Мариот, зрител в студиото: „Той плака от самото начало. Но беше сигурен, че ще издържи теста, а след това водещият посочи детектора на лъжата и попита публиката дали искаме Стив да издържи теста. И 99% вдигнаха ръцете си. И аз бях сред тях. И когато се оказа, че тестът се е провалил, Стив се срина на пода. Не можеше да повярва.

Телевизионната компания вече изрази съболезнования на роднините на Стивън. Заснемането на нови издания е отменено, старите са премахнати от сайта. Токшоуто е в ефир почти 15 години и е едно от най-добре оценените по канала. Водещият никога не е церемонял с участниците, те отговаряли подобаващо.

Според съобщения в медиите, ITV не планира да уволни телевизионния водещ и ще му предложи друг проект. Междувременно обществени организации и някои политици поискаха забрана на програми, подобни на скандалното шоу на Джереми Кайл.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ