Трагедията е неуписуема: Кметицата на село Попина с шокиращи разкрития за загиналите в септична яма млади мъже

Свещ

Кметицата на силистренското село Попина Светла Удрева коментира пред сутрешния блок на Нова телевизия трагедията с двамата трагично загинали вчера жители на селото при инцидент.

Двама мъже починаха при авария в септична яма.

53-годишен мъж се спуснал в шахтата. Започнал да се задушава от отделящите се отровни газове. Друг работещ, който бил наблизо му се притекъл на помощ, но и той се задушил. Телата на загиналите мъже били извадени от фекалните маси след намесата на екипи на пожарна и гражданска защита.

„Получих съобщение от колеги и на място разбрах, че единият, който се води отговорник на обекта, е влязал в септичната яма заради проблем с помпата, изхвърляща отпадъци – разказа Удрева. – Когато слиза му става лошо от изпаренията и пада в ямата. Двамата му колеги тръгват да го спасяват. От изпаренията на единият от тях също му става лошо и пада в ямата и той. Починали са и двамата на място без да се мъчат.

Доколкото знам, никой не е трябвало да влиза в тази яма. Но, доколкото разбрах, и друг път са влизали така. Явно вчера са решили да отстранят проблема бързо и се е получил инцидента”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ