Кърнаре е в паника: Чакат осем микробуса с цигани да се изсипят в селото (Снимки)

Полиция

В Кърнаре, където и в момента текат протести, хората са в паника заради циганските безчинства. Местните изразиха опасенията си, защото до тях е достигнала информация, че осем буса с цигани от съседните села Розино и Христо Даново ще се съберат в подкрепа на ромите и срещу тяхното изселване.

От Инициативния комитет излязоха с декларация, в която подкрепят фермера Димитакис Пирилис от село Болярино. В момента кипъреца е в ареста, хората в Кърнаре се обединиха около идеята да поддържат не само него, а и всички, които са в арести или затвори заради циганските безчинства.

Хората в Кърнаре се заканват митингите да продължат, докато не бъдат изпълнени всичките им искания.

„Цветелин Кънчев бил миналия ден в Кърнаре и е обещал на циганите, че ще оправи проблема със събарянето на къщите и изселването. Затова ние сме песимисти и въпреки обещанията не вярваме, че най-после ще се отървем от тази сган“, Това каза пред БЛИЦ възрастна жена, която се разплака и обясни, че дори и днес е станала жертва на ромски безчинства.

Бабата продавала днес мед на улицата, когато няколко циганчета минали и откраднали няколко буркана. След като мъжът й ги подгонил, малките крадци хвърлили и счупили бурканите, а медът се разпилял.

„Отиде ни трудът и това е всеки ден, всеки ден сме тероризирани от циганите.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ