Каракачанов притеснен за нова афера „Костинброд“: Кампанията се води с лъжи и клевети!

Каракачанов-10-1280x982

Като гледам как тръгна кампанията с лъжи и клевети, аз прогнозирах, че тази кампания ще бъде само компроматна. Нямам конкретна информация за втори Костинброд. Няма да се учудя, ако някои е замислил подобен сценарий. Чух по свой адрес от едно лице, което има четири дела срещу него, какви ли не клевети, какви ли не лъжи. Едва не чух, че съм убил и баба си. Това каза по Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Припомяме, че вчера ГЕРБ направи голямото събитие за евровота в зала „Арена Армеец“, където се събраха над 14 хиляди симпатизанти. Пред препълнената зала Борисов държа реч, в която заяви, че срещу ГЕРБ се готви нова афера „Костинброд“.

„Не смятате ли, че е нормално, когато един човек, който има имунитет и е облечен с власт, лъже, клевети и обижда, никой не му търси отговорност?“, попита той. Председателят на ВМРО на няколко пъти отказа да назове името на сипещия хули срещу него. „За Марешки ли става въпрос?“, попита го водещият. „Правилни са размислите ви“, отговори му вицепремиерът и отново увери, че няма нищо общо със скандала с продажбата на български паспорти.

„Всичко е описано в нотариалния акт. В самите инструкции на КОНПИ, точка 6 пише, че не си длъжен да декларираш изби, мазета и тавани. Когато сте някакъв и ви дават по телевизията и чуете нещо за някакви тераси, остава в съзнанието им и после иди обяснявай, че нямаш сестра“, обясни той за имотите си и плоския скандал, в който се опитаха да бъде замесен вицепремиерът.

„На всички е ясно, че когато някой работи през офшорна сметка цели информацията за парите, с които оперира, да не стига до обществото“, заяви Каракачанов по темата с разследването на офшорните сметки на хората във властта, подета от главния прокурор Сотир Цацаров.

„Процедурата има две части – когато имаш три участници и избереш един от тях. Първата приключи, когато правителството и парламентът взеха решение да преговарят с един от тях. Някои от параметрите на сделката не са изгодни. Някои от цените са неоправдано високи. Говорим за комплекта от способности, които има самолета. Нормално е, когато тази чаша струва 3 лв., а ти поискат 5 лв., да кажеш, че не си съгласен. Давам пример – езиковото обучение на пилотите. Има ли смисъл отново да плаща държавата за такова обучение при положение, че те вече са минали такива курсове в Америка?“, позволи си той коментар по горещата тема със самолетите Ф-16.

„Едни трима провалиха национален български въпрос. Трите грешки в предишния мандат – това е лесен въпрос. Първата е отпадането на убийствените клаузи по пакета „Мобилност“. Втората е движението на мигрантите и третата тема е по-сериозни усилия при двойния стандарт в храните“, включи се в разговора Ангел Джамбазки. „Политиката на отворени граници очевидно е погрешна“, уточни още той.

„Европа е люлката на християнската цивилизация и след тези избори ние трябва да я запазим. Любимият ми български политик е Ангел Джамбазки, ако имах друг любим български политик, щях да бъда в друга партия. Няма от какво да се срамувам от направеното в политиката“, отсече Каракачанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ