Българи кътат в задгранични и офшорни сметки над 16 млрд. лева

0000269491-article2

Според анализи на западни експерти до момента в задгранични и офшорни сметки българските пари надминават 16 млрд. лева. Това каза в предаването „120 минути“ проф. Николай Радулов – бившият секретар на МВР и настоящ преподавател в Нов български университет.

Миналата седмица, с официално писмо главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ДАНС данни за всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

„В крайна сметка това трябваше да се случи някога. Според мен причината за това е преплетена от най-различни причини. Включая и това, че това че е краят на мандата на главния прокурор Сотир Цацаров, който когато стъпи в длъжност, посрещнахме с много надежди. Като че ли той не ги оправда, но в крайна сметка дава един сигнал, който ни обнадеждава, че прокуратурата може да се заеме със значими неща, макар и в края на мандата. Така че аз мисля, че трябва да адмирираме този ход“, коментира проф. Радулов.

Той коментира последната операция на МВР в Костенец. По думите му случаят за издирвания вече десети ден Стоян Зайков много прилича на случая в Нови Искър (с шесторното убийство – б.р.). Главните герои са същите. Те продължават, както тогава, да говорят нелепици. За ловното оръжие не може да има експертиза – то стреля със сачми, които могат да бъдат различни номера. Не може да има експертиза, която да потвърди убийството с това оръжие ли е направено, допълни Радулов.

Вчера на брифинг от Костенец главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е намерено оръжие от едно от двете убийства. По-късно по информация на БНР стана ясно, че откритото оръжие в ловна пушка.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ