Тъжна вест потопи в скръб Бургас: Почина легендарен треньор

Свещ

След боледуване на 74-годишна възраст почина треньорът по лека атлетика Георги Бахчеванов. Специалистът от Бургас беше състезател на 400 метра с препятствия, като остава в ранглистите с постижението си от 54.25 секунди. През кариерата си на треньор Бахчеванов създава десетки лекоатлети, които записват имената си като победители, пише BGathletic. Сред най-успешните му състезатели са Станимир Колев и Галина Симеонова-Бахчеванова. Колев беше национален рекордьор на 110 м с пр. за младша възраст – 14.46 секунди. Заедно с националния отбор Симеонова-Бахчеванова спечели бронзов медал от Купа Европа по многобой в София 1983.

Бахчеванов не изостави любимата лека атлетика. Последната му шампионка беше Нелина Стоева, която с екипа на Вая 94-Бургас спечели националната титла на 60 м за девойки през 2017 г.

Георги Бахчеванов беше ярка личност със силно изразена собствена позиция. Той яростно отричаше лицемерието в спорта и т.нар. борба с допинга. Но и беше в помощ на спорта до сетния си дъх. Не се забравя и жеста на семейството му, когато през 1991 г. спаси с финансова помощ провеждането на традиционно силния тогава турнир по многобой в зала.

Погребението ще се състои на 21 май от 12 часа в Гробищен парк – Бургас.

Екипът на 7 дни България изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Георги Бахчеванов!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ