Бизнес-гуруто на разстреляните Илия Павлов и Васил Илиев: Иде „мазало“ за Бойко Борисов

Бойко Борисов

„Седмица преди евроизборите сме свидетели на „мазало“. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ съветникът на Румен Радев и бивш бизнес-гуру на разстреляните Илия Павлов и Васил Илиев – Александър Маринов.

Той обясни, че в ГЕРБ се наблюдават две тенденции: едните се бият докрай, а другите се подготвят за измъкване. В ГЕРБ има разнобой и това е ясно, независимо от опитите им да се внушава оптимизъм и воля за победа. „Панаирите от вчера и днес звучат неубедително. Няма вече хъс и увереност в победата“, каза още бившият лидер на БСП-София.

„Оттеглянето от ГЕРБ от бизнес средите и от хора, които преди това са им помагали, е започнало. Той определи като проблем, че през последните две години опозицията не успява да капитализира нищо от пропадането на своя основен опонент. Според политолога единственото, на което те разчитат, е нарастващото желание в обществото ГЕРБ да си отиде. „Ако помислим, какво представлява кампанията на БСП, ще видим, че за сега няма изцепки, но липсва усещането за алтернатива нито по европейските въпроси, нито по вътрешната политика“, коментира Маринов.

„Необходими са добре обосновани и цялостни предложения, за да се изкоренят пороците, на които сме свидетели. Всеки ден има скандали и почти всеки ден оставка“ , каза още Маринов. Според него Борисов знае, че има десетки сериозни поводи да излезе нов пореден скандал, затова създава нагласа, че това са фишеци, но всички знаем, че това е само върхът на айсберга“. Намираме се в преходния период, в който витае усещане на липса на алтернатива , уточни съветникът на Румен Радев.

„Обществото все по-настойчиво ще започне да търси и да изработва алтернатива, каквато партиите на статуквото не са готови да предложат. Променят се не само играчите и съдиите, но и правилата на играта. Навлизаме в нов период, който не можем да си обясним с опита от последните десетилетия“ , коментира той и допълни, че няма готов резервен отбор, а публиката е не само публика, но и играч.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ