Кметът Димитър Николов разкри кой стои зад протеста на циганите в Бургас, мирише на политическа поръчка

Димитър Николов

Безпрецедентен протест на цигани се проведе в центъра на Бургас. Причината е, че водата в ромската махала е спряна заради задължения към ВиК от над 100 хиляди лева. По информация на колегите от „ПИК“ зад циганския протест, призоваващ за насилие, стои местното ръководство на БСП.

В следващите редове ще ви представим коментар кмета на Бургас Димитър Николов, който засегна основния проблем и сподели кой буни циганите.

– Г-н Николов, видяхме безпрецедентен протест пред общината от група роми, които искат да им бъде пусната водата, която е спряна защото не си плащат сметките. Как ще реагирате, при положение, че имаше и заплахи?

– Категорично няма да отстъпя. Те се опитаха да ме респектират с всякакви крайни призиви за размирици и заплахи, но според мен най-добре е да разберат, че правилата са ясни и категорични за всички. Компромис по отношение на законите и правата не бива да се прави. Трябва да разберат, че както права, като всички останали граждани, имат и задължения. Хубаво да се спазват, за да може ние да съдействаме. В противен случай аз съм без всякакви правомощия. Ако не се плаща водата, как да искам да бъде модератор или да лобирам пред ВиК за пускането на водата.

– Тук е важно да уточним, че натрупаната сметка за вода е над 100 хиляди лева.

– Точно така. Аз ги призовах за успокояване и моите експерти са готови да се срещнат с всеки един гражданин, да се провери с личните им данни какви са натрупаните сметки, да съдействаме за подписване на споразумение за разсрочено плащане. Това е единствения начин – да се плаща. Трябва да знаят, че масовото струпване, което се обещаха да направят, за да ни огънат няма как да стане.Имаше и призиви да не излизат на работа, защото една част от тях работят в сметоизвозването. Казах им, че ако не се явят на работа и са мои служители ще бъдат уволнени. Надявам се разума все пак да надделее.

– И все пак г-н Николов, остават броени дни до изборите, това струпване възможно ли е да е провокация от ваши опоненти?

– Няма да е честно, ако се злоупотребява политически. Аз ги призовах да не се подвеждат на различни политици. Те си признаха, че политици са ги посъветвали да протестират под прозорците на кметството. В случая страна е ВиК, но политиците са им казали да отидат при кмета и той да им реши въпросите. Не е честно да се злоупотребява в условия на избори със социалните проблеми на хората.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ