Изчезна подсъдим от групата на Митьо Очите от село Бата – обявиха го за издирване

Митьо Очите

Подсъдим от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите е изчезнал. Това бе една от причините за провала на разпоредителното заседание днес в Специализирания наказателен съд.

Подсъдимите са общо 13. Единственият, който днес не се яви, бе Юмер Мехмед.

Той е бил разпитван два пъти в досъдебното производство. Сведенията му са били от полза на държавното обвинение, обясни пред съда и пред репортерите един от адвокатите в процеса – Иво Найденов.

Юмер Мехмед не може да бъде открит. Той се води нередовно призован. Не е намерен на адреса, на който би трябвало да е по документи. В съда е получено писмо от кмета на поморийското село Бата, че Мехмед не живее на съответния адрес.

Илиан Василев – адвокат на Митьо Очите, излезе със своя версия пред съда за отсъствието на обвиняемия. Той попита как така Юмер Мехмед досега е бил намиран от органите по досъдебното производство, когато е трябвало да бъде разпитан, а сега не може да бъде открит.

Адв. Василев призова съдът да даде кратка почивка и да поиска от прокуратурата реалните координати на подсъдимия, включително и негов телефон.

Защитникът на Митьо Очите изкоментира, че от обвинението нарочно крият Юмер Мехмед, за да може делото да се бави, а съответните подсъдими да бъдат държани в ареста необосновано.

Прокурорите отхвърлиха тази версия и обясниха, че след като процесът вече е в съдебна фаза, те не носят отговорност за издирването на подсъдимите.

Юмер Мехмед се оказва нарушител на паричната гаранция от 1000 лв., която му е наложена като мярка за неотклонение. Затова председателят на съдебния състав – съдия Лилия Георгиева, обяви конфискация на гаранцията в полза на държавата.

Мярката му за неотклонение пък бе изменена задочно в най-тежката – „задържане под стража”.

Юмер Мехмед бе обявен и за общодържавно издирване от съдия Георгиева.

Може ли Мехмед да е пострадал? Той наистина ли е съдействал на прокуратурата, както твърди адвокат Иво Найденов?

„Не е съдействал”, отрече днес пред репортери прокурор Калин Близнаков.

„Няма нищо. Това е един от многото подсъдими”, коментира и негова колежка от обвинението.

Не е ясно откога Юмер Мехмед е в неизвестност.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ