Новината на деня! Ето я истинската българска причина да гласувате: демонтаж на турската ДПС!

карадайъ

Според ново социологическо проучване на агенция „Маркет линкс“ ГЕРБ има преднина от близо 2% пред БСП за предстоящите европейски избори. „Разлика има. Докато предишния месец отчетохме предимство на БСП, този месец тенденциите се променят“, коментира Добромир Живков от „Маркет линкс“ в сутрешния блок на БТВ.

„Проучването е от преди 2 дни, ГЕРБ има 2% преднина. Това го отдаваме основно на по-активната кампания на ГЕРБ особено в лицето на гражданите“, каза социологът и добави: „Когато премиерът излезе и каже, че всичко е под контрол, хората се успокояват.“

По думите му това не е изненадващ обрат, тъй като е имало близо един месец между предишните резултати, които са давали лека преднина на БСП. „Към момента ВМРО са четвъртата партия, която влиза в парламента. Четири партии са сигурни“, обясни Живков, като допълни, че петата партия е „Демократична България“.

Според проучването, ГЕРБ получава 29,6% от доверието на избирателите, БСП – 27,5%, ДПС – 6,9%, ВМРО-БНД – 5,7%.

Така освен голямата дилема ГЕРБ или БСП, на вота се задава и втора много сериозна – ще успее ли ВМРО напълно самостоятелно да демонтира проекта ДПС от българската политика, изхвърляйки го от третото място. Което е една добра мотивация за нерешилите да гласуват да излязат в неделя и да дадат вота си. Както вече нееднократно бе обяснено, ниската избирателна активност налива вода точно в турската мелница.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ