Жена беше изнасилена от приятеля си, докато спи

Секс

Британка вкара в затвора за 4 години мъж, с който се срещала, защото осъзнала, че е била изнасилена от него, докато спяла. Тя успяла тайно да запише признанията му за случката и така доказала неговата вина.

21-годишната Джейд Бейли Рийкс осъзнава, че е била нападната от Хейдън Дейвис Патън, след като се събудила от дълбок сън и открила, че някои от дрехите ѝ липсват, предава The Sun. Жената, която смело се отказва от своята анонимност, за да даде гласност на случая, първоначално не била сигурна дали полицията ще класифицира посегателството срещу нея като изнасилване, тъй като с 23-годишния мъж от Нюкасъл били в началото на своята връзка, пише „24 часа“.

Но месец по-късно, когато той изтрил съобщения от телефона ѝ, в които обсъждали атаката, Джейд вече била сигурна, че става дума за престъпление. Тя тайно записва с мобилния си телефон признания на Хейдън за това какво точно е направил с нея. Това осигурява на 21-годишната стабилни доказателства пред съда.

В записа Патън заявява: „Не знам защо го направих. Нямам обяснение“. На въпрос колко дълго е продължило всичко, той отговаря: „Минута или ако не е било толкова, сякаш бях правил секс 20 минути“. „Не знам дали е нормално да правиш това, докато спя. Не знам дали това е приемливо, защото ние сме заедно. Наистина не знам“, коментира самата Джейд след признанията на мъжа.

„Не е като да съм те докосвал“, добавя объркан Хейдън. „Какво точно си правил тогава?“, пита 21-годишното момиче, а Патън ѝ отвръща: „Знаеш какво направих“. Двамата били съседи и се срещали от няколко седмици преди момента на атаката – 17 юли 2017 година. Ако Патън не бе изтрил текстовите съобщения от телефона на Джейд, те щяха да стигнат до полицията, когато момичето подава сигнал. За нощта на нападението 21-годишната споделя пред разследващите, че мъжът е казал, че е заключен и помолил да остане да преспи при нея.

„Не бяхме спали заедно преди това и аз му казах: Нека е ясно, аз не искам да спя с теб. Когато се събудих обаче, видях, че дрехите ми са разсъблечени и веднага разбрах, че е правил секс с мен. Не можех да повярвам, че някой би направил нещо подобно. Бях в шок“, твърди жената. Тя записва обясненията на нейния приятел с телефона си, докато се вози в колата му на задната седалка, а той кара. По-късно представя записа на униформените като доказателство. В резултат на това Хейдън Патън се признава за виновен в изнасилването и е осъден на 4 години затвор.

„Тъй като беше минало някакво време, знаех, че имам нужда от нещо категорично, за да отида в полицията. Затова реших да го запиша. Толкова се радвам, че го направих, защото така той нямаше друг избор освен да се признае за виновен и нямаше нужда да давам показания. След случката той постоянно се опитваше да ме убеди, че това е нищо, че всичко е нормално и всички мъже го правели постоянно. Сега осъзнавам, че изобщо не е нормално. Беше си изнасилване“, казва момичето след процеса. Освен затвор на насилника е наложена и 10-годишна ограничителна заповед да не се доближава до жертвата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ