Обвиниха 16-годишното момче, наръгало връстник след рожден ден

1558439246-sistemen-bufer-10

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение за опит за убийство на 16-годишното момче, което на 20-и май пред клуб на ул. „Елисавета Багряна“ в София наръга с нож връстник, съобщи градският прокурор Емилия Русинова.

Вечерта в клуба се събрали много младежи, които празнували рожден ден на момиче. Помещението се отдавало под наем за партита.

С празнуващите бил и обвиненият младеж. Той обаче пристигнал доста късно, когато вече алкохолът бил свършил. Така твърдели свидетели, уточни шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Докато партито вървяло в клуба, отпред се били събрали и други момчета, като между празнуващите и тях имало размяна на обидни реплики. След края на рождения ден двете 16-годишни момчета, празнуващият и това, което било отвън, се скарали за предстоящото дерби „Левски“-ЦСКА.

Свидетели видели как обвиненият младеж извадил нож от черен платнен калъф и го опрял в гърлото на връстника си, а после му нанесъл две прободни рани в белия дроб и сърцето.

При претърсванията в дома му са намерени 2 ножа, като вероятно единият от тях е този, с който е извършен опитът за убийство. Шефът на СДВР уточни, че младежът е почиствал ножа, а по открити в жилището му дрехи имало следи от кръв.

До момента са разпитани 31 свидетели, като няма данни досега раненото момче и обвиняемият да са използвали наркотици и алкохол.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ