Джамбазки разкри какви имоти има

Ангел Джамбазки

Ангел от 16-17-годишна възраст си е извървял целия път от обикновен член на партията до европейски депутат. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за водача на листата за евродепутати на партията си Ангел Джамбазки. Двамата бяха гости в сутрешния блок на bTV.

Каракачанов разказа, че Джамбазки дошъл във ВМРО още като ученик – през 1995 година, да търси литература по македонския въпрос.

„Наблюдавам едно сплотяване на патриотичния вот около кандидатурата на Ангел Джамбазки. И това е съвсем естествено“, посочи Каракачанов.

„Нашата основна битка е с ДПС. Това е нашият политически противник и предизвика най-силна мобилизация у нас“, каза Джамбазки в отговор на въпрос дали основният им опонент е партия „Воля“.

На въпрос дали има информация за готвена провокация по модела „Костинброд“ преди изборите за Европейски парламент, за каквато говори Бойко Борисов, Каракачанов отговори: „Предполагам, че премиерът предполага нещо“. По думите му, причината е, че кампанията от самото си начало се концентрира върху клевети, обиди и компромати.

„Аз нямам информация, че нещо конкретно се готви – четвъртък, петък, събота, неделя“, посочи вицепремиерът Каракачанов.

Ангел Джамбазки разкри какви имоти има: „Имам един съсобствен, 46 кв. м с мазето в квартал „Овча купел“.

Имоти в чужбина нямам, мои роднини нямат“.

„Аз не страдам от апартаментохолизъм. Не мисля, че това е моментът, в който трябва да си решавам социално битовите проблеми“, добави кандидатът за евродепутат.

По темата пояснения даде и Каракачанов: „Всичко, което имам, е декларирано, и в нотариалния акт присъства. Данъци се плащат върху нотариален акт“.

Относно прословутата тераса той посочи, че тя е 114 кв. м., но е тясна и дълга покрай целия апартамент: „Тя нито е стъклена, нито по някакъв начин е усвоявана. Това е моя тераса. Не е обща част“.

Вицепремиерът уточни, че писмото, което е получил от КПКОНПИ с искане за корекция на имотната декларация, е било във връзка със заплатата на жена му, която той забравил да декларира. Корекцията не е била за терасата, а писмото е получено преди няколко месеца.

„Нито аз или някой от моето семейство има сметки и имоти в чужбина. Проверки трябва да се правят. Румен Радев се меси в кампанията, консултациите, които той направи, можеха спокойно да се проведат след изборния период“, каза Каракачанов.

„Аз съм против нелегалната миграцията, против квотния принцип на разпределението им между държавите. Няма как да плащаме сметките на чужди народи, които са окупирали някакви държави“, заяви своите приоритети кандидатът за евродепутат Джамбазки.

„ВМРО подкрепя идеята за обща европейска армия, но ако няма модернизация на българската армия, това няма как да се случи. Модернизирането на българската армия се случва, обновява се бойната техника, но е много трудно. Трябва да се включи в тази модернизация и българската военна индустрия. Преговорите вървят много бавно, особено за самолетите Ф-16. Има финансов предел, който държавата може да си позволи. Затова разговаряме с партньорите в САЩ, за да уточним финансовата част“, обясни министърът на отбраната Каракачанов.

„В Европа на отечествата и нациите ние ще можем да запазим нашите български традиции. Идеята за общата европейска заплата не е подкрепено от ВМРО“, допълни Джамбазки.

„Кабинетът е стабилен, пророци много за предсрочни избори, но в крайна сметка решават българските избиратели“, завърши Красимир Каракачанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ