Съобщиха съдбата на фермера, прегазил циганин крадец, нужна е 5-цифрена сума (Снимки)

1558600550-kipp

Обичам ги циганите. Жената, с която живея, също е от техния етнос. Много съжалявам за случилото се. Мъжът, когото съм прегазил, е роднина моята жена. Това каза в съдебната зала в Пловдив кипърецът Димитракис Пирилис и се разплака.

Парадоксално е , че прокурорът предложи парична гаранция за Пирилис. Според Светлозар Лазаров, чужденецът е дошъл преди 17 години в нашата държава да прави бизнес, а показанията на циганите, които са станали свидетели на инцидента, си противоречат и то сериозно.

Днес Пирилис обжалва мярката си за неотклонение „постоянен арест“ и иска да излезе на свобода. Апелативен съд реши да постанови гаранция от 10 000 лв. Той ще бъде пуснат на свобода в момента, в който я плати.

Съдът посочи, че това е най-адекватната мярка, според тях, защото Окръжен съд-Пловдив не е отчел факта, че Пирилис е съдействал на разследването, обадил се е на 112 за полиция и линейка, защитавал е имота си.

Както ви съобщихме, кипърецът е обвинен в убийството на 30-годишния ром Петър Гаджов, който с още двама влязъл да краде в имотите на животновъда.

През годините ромите от село Болярино, където Пирилис отглежда крави и дава работа на много хора, са му отмъкнали стотици животни, което създава финансови проблеми на бизнеса му. Адвокатите на обвиняемия подчертаха, че той от 17 години живее в България и се ползва с изключителен авторитет сред жителите на Болярино.

Няма опасност той да се укрие и освен това съдейства на разследващите. Много негови работници не са си получили заплатите, тъй като той е в ареста. Адвокатите подчертаха още, че циганите, които са свидетелствали, са излъгали за много неща и техните показания категорично се разминават с направената автотехническа експертиза. Тя доказва, че прегазеният е бил блъснат с 20 км/ч., а не със 70, както твърдят циганите.

Адвокатите посочиха още, че Пирилис е защитавал собствеността си. Кипърецът заяви, че всичко е станало случайно и предложи да заложи имуществото си в полза на държавата. Той каза, че към момента губи много пари заради изпуснати срокове.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ