От последните минути: Кипърецът, сгазил циганин в нивата, плати 10 000 лева за свободата си

1558600550-kipp

Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази крадец в имота си.

Днес Пловдивският апелативен съд гледа обжалването на мярката му за неотклонение. Адвокатите му – Съби Узунов и Константин Давчев, поискаха по-лека мярка, след като на предишна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Защитниците още веднъж изтъкнаха добрите характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се полза с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като дори им помага. Освен това няма опасност да се укрие и е съдействал на разследването. Пирилис дава работа на много хора, които все още не са получили заплатите си, тъй като е задържан, допълва „Фокус“.

Адвокатите изтъкнаха още, че няма кой да движи бизнеса му, ако той е в ареста. Според адвокат Давчев, циганите, които са свидетели по делото, лъжат за много неща, а техните показания се опровергават от автотехническата експертиза. Тя показва, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч, а не 70, както твърдят те. По думите на адвоката Пирилис трябва да получи по-лека мярка и заради факта, че е защитавал собствеността си от циганите, които неведнъж са го крали.

Обвиненият Пирилис призна, че много съжалява за случилото се и дори се разплака. Той каза още, че е готов да заложи имуществото си в полза на държавата. „Обичам циганите, дори жена ми, с която живея, е такава, а починалият е неин роднина“, каза още Пилирис.

Прокурорът Светлозар Лазаров също предложи парична гаранция за кипъреца. Според него Пирилис е дошъл тук да прави бизнес, а в показанията на циганите наистина има противоречия. Така се стигна до решението на Апелативния съд да освободи кипъреца под парична гаранция от 10 000 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ