Синоптик обеща слънце, дъжд и гръмотевици в понеделник

Дъжд

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има разкъсана висока облачност, по-значителна над западната половина от страната. След обяд ще се развие и купеста облачност и на отделни места в крайните западни райони ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски по Черноморието, в София около 26°.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня ще започне бавно да се понижава.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Позначителни временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България и на отделни места там, след обяд и вечерта, ще превали и прегърми.

Вятърът ще е до умерен от юг и с него температурите още ще се повишат. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 13°.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ