Връщат ни Маринела Арабаджиева на 30 май

Маринела Арабаджиева

Съпругата на Ветко Арабаджиев – Маринела, ще бъде екстрадирана от Испания в България на 30 май, съобщи Dir.bg.

Най-вероятно тя ще бъде върната у нас с полет от Мадрид.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през месец март, след като България ги обяви за международно издирване и издаде Европейски заповеди за арест още на 31 август м. г., когато при спецоперация в хотелите им – „Маринела“ в София, и „Марица“ в Пловдив бяха открити 10 млн. лева кеш. Тогава беше арестуван най-малкият син на семейството – Вълчо Арабаджиев. Той изкара в ареста близо 8 месеца и беше освободен под гаранция от половин милион лева.

След ареста на сина им стана ясно, че Арабаджиеви са на почивка във Франция, а адвокатът им твърдеше, че те ще се завърнат до дни в България. Това обаче така и не се случи. Спецпрокуратурата им повдигна обвинения задочно за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари.

На 4 май Ветко Арабаджиев бе върнат в България от испанските власти. От летище София той беше отведен директно в следствения арест.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ