Знакови журналисти на Левски и ЦСКА се махнаха от „Гонг“, заради цензурата на Домусчиев!?

640_314711

Един от най-популярни спортни сайтове бе напуснат от водещите журналисти. Те си тръгнаха в знак на солидарност с колегата им Николай Александров, който бе главен редактор на gong.bg. Екипът на „Спортно шоу Гонг“, което върви по „Дарик радио“, обяви още, че сменя името си на „Спортното шоу на Дарик“. Водещият Томислав Русев и колегите му обясниха в ефира на предаването, че са солидарни с Ники Александров.

Александров напуска онлайн медиата, в основата на чието създаване беше преди 12 години. Той коментира пред „Дневник“, че раздялата му с компанията е по взаимно съгласие, а прекратяването на отношенията е започнало на 23 май.

Според запознати това става след натиск и е свързано с промени в медиата, заради новата собственост. Gong.bg е част от пакета, който собственикът на футболния „Лудогорец“ Кирил Домусичев придоби със сделката за „Нова броудкастинг груп“.
Николай Александров е известен като привърженик на ЦСКА, като в последните години е сред тези, които подкрепиха ръководения от Гриша Ганчев „ЦСКА-София“. Една от версиите е, че дългогодишният конфликт по оста Ганчев – Домусчиев вероятно е една от основните причини, довели до намеса на новия собственик и до раздялата на Александров с Gong.bg.

Томислав Русев заяви, че екипът на спортното шоу е усетил намеса в редакционната политика на Gong.bg. „Тогава (преди 12 години) ни закриха радио „Гонг“ и го направиха чалга радио. И ние решихме да си създадем сайт. По нашия си модел – бавничко и постепенно. Мислехме, че той е на сигурно място“, каза Русев в началото на днешното предаване.

„Официално спираме всякакво редакционно участие в Gong.bg от солидарност с Александров, който напусна сайта. Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както беше досега, е, защото забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога. Спортният екип на „Дарик“ никога не е търпял и най-минималната намеса за вижданията как да изглежда нашият продукт“, добави той и посочи, че ако се наложи, ще даде подробности.

От спортното шоу добавиха, че се прекратява и договорът за влога „Без бутонки“. Те твърдят, че промяната няма да се отрази на информационното отразяване на събитията около „Лудогорец“ в ефира на „Дарик“.

„Мъчно ми е за продукта и за момчетата и момичетата, които остават там. Пред очите са ми всички тези години. По-добре по светло да си тръгне човек, докато още се вижда пътят“, каза единствено Александров в ефира на „Дарик“.

Домусчиев придоби „Нова броудкастинг груп“ преди по-малко от два месеца. Промени на управленски позиции вече имаше в „Нова телевизия“. Все още не е финализирана сделката да придобие останалите 30% от „Нет инфо“, притежавани от Христо Христов и Радосвет Радев (собственик на „Дарик радио“).


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ