Пренасят тялото на загиналия алпинист Иван Томов в България

Иван Томов

„Това е чудо, че се обади Бойко Борисов и сега мъката ни намаля на половина. Говорихме лично. Средствата получихме веднага на следващия ден. Приятелката на Иван – Янислава пое цялата рабора по докарването на тялото в България“, каза майката на загиналия алпинист Иван Томов в подножието на връх Охотце.

Иван и приятелката му са били зедно при изкачването, но по пътя се разделят, като тя поема към по-ниския връх. Смъкването на тялото на Иван Томов е протекло сложно, но успешно.

„Изказвам моята благодарност на г-н Борисов и на кмета Пламен Стоилов, както и на цялата партия ГЕРБ, които бяха с нас и помогнаха сега за погребението на сина ни“, каза бащата на Иван – Юрий Томов в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Родителите на алпиниста казват, че никога не са се опитвали да го разубедят да се занимава с алпинизъм. Тленните останки ще бъдат пренесени в Русе, където ще бъде погребението. Все още не е ясно кога ще бъде то.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ