Саудитките масово свалиха хиджабите, вижте как изглеждат красавиците (Снимки)

Саудитка

Когато ги видиш без всички тези черни дрехи, разбираш защо съпрузите им толкова стриктно изискват да носят строг хиджаб и да скриват лицата си от всички.

Саудитците в болшинството си са удивително красиви и понякога просто невероятно привлекателни. Докато в Саудитска Арабия имаше строги норми на Шариат по отношение на облеклото, беше невъзможно дори да се досетите дали това не е жена и нямаше възможност да видите местни момичета без покрити лица.

И ако по-рано в Саудитска Арабия нямаше как да срещнете момиче, което да не е в черни дрехи, и с покрито лице, сега, благодарение на либерализацията, много саудитски жени станаха по-отворени и не толкова консервативни по отношение на облеклото. Мнозина спряха да носят никаб, а някои дори свалиха черния хиджаб, като го замениха с други дрехи, по-привлекателни, макар и все още строги.

Тази картина вече е доста позната, вече на улицата можете да видите жени с открити лица на равна нога с по-консервативни момичета в никабите.

Но все повече от тях отварят лицата си, показват косата си, макар че по-рано са се опитвали да ги скрият под забрадка, дори и да не покриват лицата си.

И все повече и повече момичета спират да носят хиджаби, заменяйки ги с модерни дрехи и дизайнерски шалове.

И ще се съгласите, че са красиви!

В продължение на векове те са криели естествената си красота зад черните воали.

Някои вече дори си позволяват да премахнат напълно забрадките от главите си, но все още такива се срещат рядко в Рияд и е напълно възможно да са чужденки. Но по-рано дори чужденките трябваше да носят шал и черна абая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ