Маринела Арабаджиева, плачейки в съда: Невинна съм. Минах през ада!

Маринела Арабаджиева

„За първи път съм в такава институция. Надявам се да се докаже невинността ми – на мен и на съпруга ми. Невинна съм. Минахме през целия ад на екстрадицията“. Това заяви през сълзи задържаната Маринела Арабаджиева пред спецсъда в своя защита.

Тя е обвинена в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Вчера бе върната от Испания след издирване.

„Ние бяхме поставени в патова ситуация. Не бяхме призовани по делото, иначе щяхме да се явим“, каза Арабаджиева във връзка с твърденията на прокуратурата, че са се укривали заедно с мъжа й Ветко Арабаджиев.

Въпреки че 6 месеца съпрузите бяха издирвани, Маринела декларира пред съда, че ако сега излезе на свобода, няма да избяга в чужбина, тъй като в България има четири деца и петима внуци.

Бизнес дамата изтъкна пред съда, че е успешен човек. „Вижте какво постигнах за кратко време в хотел „София“, в който никой не искаше да влиза. Този хотел е моята визитна картичка“, каза Маринела, визирайки хотела, който носи нейното име в столичния квартал „Лозенец“.

Адвокатката Ина Лулчева настоя клиентката й да бъде освободена под домашен арест. По-рано от прокуратурата обясниха, че пускането на Маринела може да попречи на разследването, тъй като в телефони, иззети от Арабаджиеви след залавянето им в имение край Барселона, били открити снимки с имена на свидетели. Така станало ясно, че хотелиерите знаели кои свидетели са разпитани и кои не с цел да им окажат евентуално въздействие.

Обвинителите изтъкнаха още, че Арабаджиеви разполагат с много средства по сметки в чужбина.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ