Министър Каракачанов ги сложи на място: Марешки и БСП се удавиха в собствените си плюнки!

1

„Оставката на Цветан Цветанов е вътрешнопартийно решение. Нещо подобно се очакваше. Ние не сме конукретни, а партньори, конкуренти ще бъдем на местните избори. Не мисля, че това ще разстрои партията, безспорният лидер е Бойко Борисов.

Това обясни в интервю за „Офанзива“ на Канал 3, записано в четвъртък, министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той смята, че не мисли, че оставката на Цветанов ще доведе до сериозни сътресения.

Каракачанов коментира и взаимоотношенията в малката коалиция, че повече от година отношенията помежду им са сложни, има нападки между Валери Симеонов и Волен Сидеров.

„За предателство не може да се говори помежду ни, освен ако някой не отиде към БСП“, пошегува се Каракачанов.

Той разказа, че са имали договорка за нормални отношения по време на кампанията, но е имало много нападки срещу Ангел Джамбазки.

Според него в началото на другата седмица ще има коалиционен съвет, но още няма уговорка, за да се стигне изобщо, ако има такава тема за напускането на Волен Сидеров като председател на парламентарната група, както се говори.

Той препоръча на водача на листата на АТАКА – Георги Димов, да учи още много и да потърси и специализирана помощ, като отново припомни, че тонът към тях е бил много обиден по време на кампанията. Каракачанов каза, че е получил СМС само от Валери Симеонов за победата.

„Няма да поискаме повече постове в изпълнителната власт, ние сме равнопоставени и трите партии, като слушам Волен Сидеров, той е все едно ужасна контра опозиция. Така сме се договорили и нямам намерение да съм непочтен да поискам нови постове, затова, че имаме такива резултати на еворизборите“ каза още министърът на отбраната.

Хората им омръзна да слушат плювачи, каза той за Веселин Марешки, хората не харесвата такова поведение, така се случи и с БСП, обясни вицепремиерът.

По повод предизбороното предложение за минимална пенсия от 300 лева, Каракачанов каза че това е било предложено, но ГЕРБ не са се съгласили и са посочили 200 лева.

„Ние направихме каквото можахме, това е решение на избирателите толкова от нас да влязат в управлението“, анализира темата лидерът на ВМРО.

Той посочи, че според него правителството ще изкара докрай мандата си, БСП не са алтернативата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ