Симеонов след мръсните игри от ДПС: Грозна работа, България не върви на добре

Валери Симеонов

Анализът показвал, че това правели и ГЕРБ, БСП и ВМРО

Обществото като цяло започна да свиква с масовото купуване на цигански гласове от ДПС. Това констатира лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Репортери се опитаха да му зададат въпроси за резултатите от евровота на партиите от „Обединени патриоти”.

Според него обаче съизмерването между тях не е от съществено значение на фона на това, което се случва с масовото купуване на гласове.

По думите му е странно, че всички се вторачвали как са се представили патриотичните партии, а никой не обръщал внимание на резултатите на ДПС, например.

Симеонов обясни, че пак продължавал „странният феномен”, свързан с подкрепа за партията на Доган и Пеевски в северозападна България, където няма концентрация на мюсюлмански общности.

Хиляди цигани подкрепили ДПС поради огромната любов, която изпитвали към техните кандидати и към тяхната идейна платформа, пошегува се лидерът на НФСБ.

„Не е ли странно? Докога ще продължава това”, попита Валери Симеонов.

По думите му не е нормално да не забелязваме това „не уродливо явление, а контролиран процес”.

„Мисля, че полицията не си върши работата. Мисля, че прокуратурата не си върши работата”, добави Симеонов.

Най-вероятно скоро НФСБ щели да предложат да се създаде специално звено „изборна полиция”.

Според Валери Симеонов покупко-продажбата на гласове много често ставала близо до представители на органите на реда.

„Започвам да се питам дали това не става с мълчаливата подкрепа и на нашия по-голям партньор”, добави лидерът на НФСБ, визирайки ГЕРБ.

Припомняме, че министър на вътрешните работи е Младен Маринов, който е излъчен именно от партията на Бойко Борисов.

След въпрос само ДПС ли купува гласове, Валери Симеонов заяви, че в момента правел анализ на резултатите в специфичните секции, където има концентрация на ромско население.

„Много странно, но виждам, че има такава подкрепа и за други партии, на големите партии – за БСП и за ГЕРБ също има подкрепа. Говоря конкретно за циганските махали”, добави лидерът на НФСБ.

Евровотовете по принцип били с най-малка активност, с най-малък интерес и най-малко разбиране от гражданите.

Изведнъж обаче се оказвало, че „нашите мургави събратя са изключително заинтересувани от резултата от евроизборите”.

Симеонов бе попитан и за „победата на ВМРО над ДПС в някои цигански махали”.

„Бих казал, че е доста странна тази подкрепа. Фактите няма да ги отрека никога. Истината – преди всичко, и това е истината. В България масово се купуват цигански гласове. Особено за евроизборите”, отговори водачът на НФСБ.

Той попита риторично как могат да се анализират съотношенията между партиите и да се правят прогнози за изборните резултати, като не може да предвидиш методите на „зарибяване” и на купуване на гласове.

„Това е грозна работа. България не върви на добре като цяло. И флагманът, пак повтарям, е ДПС. Това е повече от ясно”, заключи Валери Симеонов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ