Неописуема трагедия с младеж смрази Врачанско

Свещ

Голяма трагедия се разигра край Враца преди минути, съобщава BulNews. Млад мъж от село Фурен, който бил изпаднал в депресия, е сложил край на живота си, след като няколко институции му отказали помощ.

30-годишният Добри е намерен да виси с въже около врата от ремарке в двора на имота му. На ужасяващата гледка се натъкнали майка му и леля му. В момента към мястото на трагедията пътуват униформени и медицински специалисти, които само ще могат да констатират смъртта на младия мъж.

Вчера известен врачански бизнесмен, който е в близки отношения с Добри, го видял, че е изпаднал в депресивно състояние. Врачанинът поговорил с отчаяния мъж и го убедил да потърсят помощ от центъра за психично здраве в града. От там обаче ги отпратили, защото нямали в този момент специалист, който да му обърне внимание и ги насочили към спешния център. Там обаче също не получили помощ. Бизнесменът намерил контакти на частен психиатър, но и той ги отрязал, като казал да го потърсят на следващия ден, въпреки обяснението, че състоянието на момчето не е добро.

Изумен врачанинът решил да настани Добри в хотел и да го наблюдава. Младежът обаче с всеки изминал момент ставал все по-агресивен и така се наложило бизнесменът да потърси съдействие от полицията. Мислел си, че униформените ще могат да го приберат за през нощта в ареста, за да не си посегне, но патрулката пристигнала с екип медици, на които Добри отказал да бъде прегледан и всички си тръгнали.

Наложило се депресираният мъж бъде откаран от други свои приятели до дома му в село Фурен. Днес младежите, които направили всичко по силите си да му помогнат, получили черната вест за самоубийството.

„Отказаха преглед на човек, който видимо не беше добре и който и преди се е лекувал от депресивни състояния. Възмутен съм как институциите ни обърнаха гръб и го оставиха да стигне до фаталното решение“, коментира врачанинът. Заболяването на Добри се отключило преди около две години, когато баща му починал. Тогава младият мъж бил лекуван в центъра за психично здраве във Враца в продължение на 20 дни и се оправил. Вчера обаче никой не му обърнал внимание и резултатът е налице.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ