Пълна сеч за Нинова – конгресът взима главата й

Корнелия Нинова

Sлед като бе бламирана за пореден път по един куп точки от Националния съвет на БСП и стана ясно, че окончателно е изгубила влияние над участниците в пленума, лидерката в оставка Корнелия Нинова измислила нова врътка, с която да се спаси от тотален позор.

Бившата синя приватизаторка е призовала верните си хора да напуснат пленума и по този начин да развалят необходимия кворум за приемане на каквито и да е решения относно предстоящия конгрес на столетницата.

Причината е, че по предложение на Димитър Дъбов, социалистите трябва да решат дали да отпадне окончателно всякаква възможност за пряк избор на лидер, която така старателно иска да наложи Нинова. Преди дни, че това е единствената опция на лидерката в оставка да бъде избрана отново за такава. Ако социалистите на пленума днес гласуват отпадане на прекия избор, Нинова губи всякакви шансове да бъде преизбрана.

В крайна сметка врътката на Нинова не мина, научи минути преди 19,30 часа. Социалистите гласували решение, в което препоръчват на конгреса да отмени окончателно възможността за пряк избор и така секнали мераците на лидерката в оставка.

Всички, които излязоха, потвърдиха, че Корнелия Нинова е излъгала. Георги Божинов заяви, че на пленума е гласувано и е прието да се промени Устава. Нинова пък е имала само трима защитници в лицето на Кирил Добрев, Крум Зарков и Георги Гьоков. В едноседмичен срок след конгреса ще бъде избран заместник на Корнелия Нинова, като тя ще бъде принудена да напусне кабинета си. Георги Гергов не пожела да говори отново пред камерата, но категорично отсече „Сеч“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ