Лечков: БФС няма вина за резултатите на националния

йордан-лечков-163

„Ние не играем, а хората вътре – отдавна не сме футболисти. БФС е регулатор. В България сме свикнали само един да обира негативите, но нека не изпадаме в подробности. Замислете се дали националният отбор е трамплин за футболистите. Днес си позволих да вляза в съблекалнята на почивката“. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков след снощния резил на А отбора – домакинската загуба с 2:3 от Косово в евроквалификация. Той изтъкна няколко пъти, че футболният съюз няма вина за слабото ниво на футбола.

„На мен ми писна да нося някакви негативи. На мен ми идва „ту мъч“, както се казва – който разбира английски, да обирам само негативите. Абсолютно никого не сме карали насила да идва, както и насила да си тръгва. Дали сме възможност на всеки да си развива философията, вика си футболистите – всичко, което зависи от нас“, заяви Лечков.

„Какви забележки имате към ръководството? Българският футбол не зависи само от ръководството на футболния съюз. Това са футболни клубове, вътрешно първенство, не искам да се повтарям. Това не е роля на футболния съюз да изкарва футболисти. Това е ежедневна работа на клубовете, те са частни“, каза още той.

„Още 15 години смятаме да сме начело на БФС след изминалите 15 години. Българският футбол не върви надолу само заради БФС. Това са клубове, първенства, нямам намерение да отговарям”, добави Лечков.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ