Пълен крах в БНТ: Разхвърчаха се оставки

БНТ

БНТ е в тотален батак. Това стана ясно от отчета, който временно изпълняващия длъжността генерален директор Емил Кошлуков прави в момента пред СЕМ. По думите му телевизията-майка има най-големи проблеми с УЕФА.

„Не изпълняваме договорите, закъсняваме с плащанията или не плащаме. Договорите са железни. Хем ще ни осъдят да си платим неустойките, хем няма да предаваме нищо. А какви са неустойките и техните адвокати, не е за разправяне“, заяви Кошлуков.

БНТ излъчва пряко мачовете от Лига Европа, както и тези от Лигата на нациите и европейските квалификации. Общо дълговете на БНТ гонят 45 млн., въпреки че Кошлуков спомена 44.

Кошлуков се гъне пред въпросите на комисията, след като Коко Каменаров хвърли оставка заради присъдата за шофиране в нетрезво състояние. Именно той е и един от кандидатите за шеф на БНТ, от конкурса вече отпадна Къци Вапцаров, който не отговаря на критериите.

Заключението на СЕМ е, че основните задължения са към доставчици. „Каква е перспективата, до конкурса остават 20 дни. Може ли да разчитаме на този екип“, попитаха от регулатора и поискаха финансовият отчет на БНТ да бъде качен в интернет.

Зина Трифонова от Управителния съвет на БНТ се разпали и обяви, че си подава оставката. Дали наистина или блъфира, не стана ясно, но тя размаха лист в лицето на маститите членове на СЕМ.

В края Кошлуков помоли СЕМ да му кажат как да им разкрие по секретен път колко е щатът в БНТ и въобще колко души работят в държавната телевизия, въпрос на който не отговори пред всички.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ