Бойко Борисов с остър коментар срещу Слави Трифонов

Слави Трифонов, Бойко Борисов

Борисов: Субсидията е такава, каквато 2 г. Слави Трифонов ни триеше на главите

Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония. Това каза пред журналисти на учебен полигон „Ново село“ премиерът Бойко Борисов.

На въпрос кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, Борисов заяви, че него нещо трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия. Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата, коментира той.

Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме българо-американска база в „Ново село“, да видят какво прекрасно съоръжение е. Второ, днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ – така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица – живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония, заяви Борисов.

Той посочи, че това ще е добре и за тях, и за нас. Защото така или иначе тези самолети не могат да завият толкова близо и ходят над Северна Македония. Така че тези учения ни дават бойно другарство. Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучава, каза още министър-председателят. И не случайно на 6 май толкова се радват хората на военната техника. И сега продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Премиерът коментира и приетите днес на първо четене промени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев на действителен получен глас от 1 юли. Има правителствено решение за 1 лев субсидия – такава, каквато две години Слави Трифонов ни триеше на главите на всички. На въпрос как ще коментира предложението на народният представител от ДПС Делян Пеевски партийните субсидии да станат 0 лева, Борисов попита защо трябва да коментира тази тема. Има правителствено решение за 1 лев субсидия – такава, каквато две години Слави Трифонов ни триеше на главите на всички. И вие нито веднъж не нарекохте това популизъм, заяви министър-председателят. Ние не предлагаме, а сме взели правителствено решение, така че то не подлежи на коментар, каза още Борисов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ