Боже, този в Пловдив наистина е щял да изтрепе десетки! Вижте какво обяви Прокуратурата преди минути

дело

Намерени са сериозни комуникации, съдържащи информация, че обвиняемото лице е подготвяло терористичен акт, както и видеоклипове изпращани към вербовчика в тази насока. Намерени са взривни вещества и устройство, по обем и брой, несъпоставими с нито един друг казус от новата история на България.

Това каза в изявления пред медиите от името на Специализираната прокуратура говорителят на институцията Сийка Милева по случая със задържания в Пловдив, във връзка с тероризъм, 16-годишен ученик.

Предстои Апелативният специализиран съд да прецени днес каква мярка за неотклонение да наложи на непълнолетното момче.

Милева отбеляза, че информацията за радикализацията на момчето не е подадена от родителите, но те са оказали огромна помощ на разследващите.

Говорителят на Спецпрокуратурата допълни, че държавното обвинение ще настоява непълнолетният да бъде задържан под стража, за да бъде изолиран в специална среда и с него да работят психолози и психиатри. Причината била, че според прокуратурата продължава да е налице реална опасност за сигурността на огромен брой граждани.

Припомняме, премиерът Бойко Борисов вчера заяви: „Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят- те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по- силни от тези в Сарафово.“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ