Извънредна новина за разследването на катастрофата с Местан и загиналото бебе

Лютви Местан

Срокът на разследване на катастрофата, в която участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан е удължен с два месеца, съобщиха от Окръжна прокуратура – Кърджали, предава ardanews.info. Причината е, че все още вещите лица не са изготвили назначената по делото авто-техническа експертиза. На този етап единственият обвинянем по случая, при който загина 6-месечно бебе е Лютви Местан.

Произшествието стана на 14 април на разклона край село Загорско. Лидерът на ДОСТ направи опит за включване в главния международен път, водещ към Гърция и последва сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“.

При последвалата жестока катастрофа „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си към Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето, както и родителите му. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка. Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

В началото напредизборната кампания за евровота Лютви Местан обяви, че „няма да носи чужда вина и чужд грях“ и хвърли вината за катастрофата бащата на загиналото бебе.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ