Бой с ножове в центъра на София за 2 лева

Полиция

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 14.06.2019 г., около 15.10 часа, в гр. София, пл. „Македония“, е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи – сумата от 2 лв., от владението на С., с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за целта е употребена сила – извършителят нанесъл няколко удара с дръжка на нож тип „пеперуда“ по главата на пострадалия. Деянието е останало недовършено, поради намеса на намиращи се в близост граждани, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Ненов, на 42 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Предвид изключително високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 17.06.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ