Искрен Веселинов: Направихме нещо изключително добро за къмпинг общността в България

Искрен-Веселинов1

Направихме нещо изключително добро за къмпинг общността в България. Така има регламент за свободното къмпингуване, има правила.

Това заяви в ефира на Канал 3 Искрен Веселинов, председател на комисията по регионално развитие в 44-ото Народно събрание и вносител на промените в Закона.

Народният представител е категоричен, че с приетите промени не се слага край на либералния режим. Напротив, даваме начало на либералния режим при къмпингуването. В момента всичко, което се случва – каравани по горички, самоволно разполагане на кемпери и т.н., е незаконно и подлежи на санкциониране, обясни Веселинов.

Досега сме били свидетели на редица грозни гледки, когато местните власти или министерството на туризма се опитват да наложат ред, например да прекратят замърсяване на терени, каза той.

В България има 20-ина къмпинга, половината от които не работят и са крайно недостатъчни за любителите на къмпинг летуването – хора, които желаят да са по-близо до природата, обясни Веселинов и допълни, че с приетите промени ще се случи да има легално свободно къмпингуване.

Заради приетите законови промени получихме поздравления от редица НПО, обяви депутатът, но допълни че у нас винаги има и неколцина недоволни.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ