В БСП ги заболя отзад! Ето кой ревна: Борисов и Доган ни изнасилват

Бойко Борисов

Притеснени сме от координираната акция на ГЕРБ и ДПС. Политиката вече може да се продава. Всеки един бизнесмен може да си купи партия, да я вкара в парламентаи да си гласува закони, които му изнасят на него, а не са за доброто на хората. Това е недопустимо и е отстъпление от демокрацията.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от БСП Драгомир Стойнев, който коментира темата за намаляване на партийната субсидия на 1 лев. „Не може да се сменят правилата по средата на сезона. Ние поканихме ГЕРБ на среща и те отказаха. От ГЕРБ не представиха никаква алтернатива за финансирането на партиите. Днес ДПС им подсвирниха и те се отзоваха. С решението за 1 лев партийна субсидия ще се унищожат партиите. Този метод го няма никъде в Европейския съюз. Тази атака е насочена и срещу БСП. В момента ГЕРБ и ДПС узаконяват корупцията в политиката. ГЕРБ и ДПС изнасилват крехката ни демокрация. Аз призовавам всички граждани и неправителствени организации да не позволяват това да се случи. 11 лева може би е много, но трябва да се дебатира намаляването на партийната субсидия и да се приеме едно добре обмислено намаляване, което да влезе в сила от 1 януари догодина“, каза още той.

„От ГЕРБ се опитват да манипулират референдума на Слави Трифонов. Самият премиер Бойко Борисов обяви, че ще направи един популистки ход и продължава да упорства за намаляването на 1 лев. Този ход цели да убие опозицията. Аз вярвам, че ние живеем в демократична държава и няма да допуснем това да се случи. Трябва да дадем граждански отпор“, категоричен беше Драгомир Стойнев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ