Борисов за сделката за ЧЕЗ: Не знам кой стои зад „Еврохолд“, питайте Цветанов дали има нещо общо – той не е част от ГЕРБ

Бойко Борисов, Цветан Цветанов

Премиерът Бойко Борисов и лидерите на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов на НФСБ, Красимир Каракачанов на ВМРО и зам.-предкедателят на Атака Десислав Чуколов обсъдиха горещата тема за партийните субсидии. Разговорът се наложи след внасянето на предложение от страна на ГЕРБ при получен глас държавата да дава 1 лев, а не 11 лева, както е до този момент.

Патриотите поискаха разговор с големия си партньор преди да бъде прието решението на второ четене. ,

Обсъдихме актуалната тема за промяна на субсидиите и се обединихме, че по този въпрос не може да се действа припряно и трябва да има мащабно обсъждане от всички парламентарни групи. Всички смятаме, че субсидиите трябва да бъдат намалени. Ние от Обединени патриоти ще иницираме разговори и за промяна в закона за политическите партии“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, като уточни, че трябва да има разумен компромис, а срокът е те да минат на гласуване преди ваканцията.

Чуколов заяви, че до края на юли месец ще има още един коалиционен съвет, за да се направи преглед на свършеното и кое трябва да се засили, както успехите и това, което трябва да се навакса.

„ГЕРБ продължава да стои на позицията, която внесе за партийните субсидии“, заяви премиерът, който бе прекъснат от телефонен разговор на журналист. Премиерът подчерта, че е готов да говори за Закона за политическите партии, където са необходими промени.

На въпрос за покупката на ЧЕЗ от „Еврохолд“, Борисов заяви, че този който стои зад сделката е този, който дал интервю пред Би Ти Ви. „Цветанов е извън ГЕРБ, колкото БСП могат да ги питат за Жан Виденов“, отговори Борисов по повод публикациите на агенция ПИК. Той призова за отговорност и е нужно регулаторите да се произнесат, защото всяко негово изказване може да бъде опасно. Борисов подчерта, че не се меси в работата на независимите регулатори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ