Цацаров за „Апартаментгейт“: Когато НАП приключи проверките, ще е ясно дали има престъпление

цацаров

Когато НАП приключи проверките и ги върне на прокуратурата, ще стане ясно има или няма престъпление, на първо място данъчно.

Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров по повод приключилите проверки на 11 души от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за конфликт на интереси.

Той е в парламента, където с представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, главният съдебен инспектор Теодора Точкова и двамата шефове на върховни съдилища Лозан Панов и Георги Чолаков представят годишни отчетни доклади на институциите, които ръководят.

Цацаров добави още, че проверката за конфликт на интереси няма нищо общо с проверката, която се извършва от прокуратурата, възложена на НАП.

Той обясни още, че преписката за Лозан Панов е изпратена в Инспектората на ВСС, тъй като това е институцията, която може да проверява за конфликт на интереси магистратите.

На 19 юни КПКОНПИ приключи проверката по отношение на 11 души и не установи нарушение на закона.

Сред тях бяха Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Николина Ангелкова.

„Антикорупция“ не откри нарушение на закона и конфликт на интереси. По отношение на Лозан Панов материалите бяха изпратени в Инспектората на ВСС.

При представянето на своя доклад шефът на ВКС посочи, че в страната трябва да има само едно военно съдилище и един военно-апелативен съд.

В страната военните съдилища са три – в София , Пловдив и Сливен, а военно-апелативният съд е един – в София.

Неговата идея разгневи Павел Шопов от „Атака“, който го обвини, че опитва да направи малък конституционен преврат.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ