Мистерия с розовите чорапи на български съдии на Евро 2019

Image_7531752_126

Испания победи Франция с 4:1 във втория полуфинал на европейското първенство за младежи (до 21 г.) и на финала ще срещна Германия, който пък отнесе 4:2 румънските надежди.

На първенството, чийто домакин са Италия и Сан Марино, има и българско участие – на съдийската тройка Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков.

Именно те отработиха полуфинала Испания – Франция, което ги направи българските рефери с най-престижен мач вероятно от европейското първенство през 2000 г., когато страничен беше Иван Леков.

Но Кабаков, Маргаритов и Вълков привлякоха внимание не само с доброто си съдийство, а и с розовите чорапи, което не са често срещани в гилдията.

Иначе тримата българи си бяха в класическо черно облекло – фланелки и шорти, но екстравагантният цвят на третия аксесоар предизвика много коментари.

Една от версиите, лансирана във фейсбук, е, че това се е наложило заради черния цвят на чорапите на испанските национали.

Остава обаче неясно откъде съдиите са намерили резервни чорапи и защо точно в този цвят.

Друго предположение е, че е някаква акция на УЕФА в подкрепа на сексуалните малцинства, които често се свързват с този цвят, но и тя куца.

В подобни случаи обикновено се използват цветовете на дъгата, която е символ на ЛГБТ обществото.

Иначе в мача французите откриха резултата чрез Жан-Филип Матета в 16-ата минута от дузпа, но още до почивката младите испанци стигнаха до обрат в резултат чрез Марк Рока и Микел Оярсабал (дузпа) съответно в 28-ата минута и 5-ата на добавеното време.

Веднага след почивката Дани Олмо направи 3:1, а в 67-ата минута Борха Майорал отчая „петлетата“ с четвърти гол.

Финалът Испания – Германия е в неделя, 30 юни от 21,45 часа българско време на „Дачия Арена“ в Удине.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ