Бащата на Илия Павлов с изповед за убийствата на сина си и Андрей Луканов

Илия Павлов

Убиха Илия Павлов заради природния газ, предположи баща му Павел Найденов в предаването „Офанзива“ по Канал 3, 16 години след разстрела на знаковия бизнесмен от годините на прехода. Водещият Любо Огнянов бе задал въпрос към Найденов коя е сферата, заради която Павлов е имал най големи врагове – газът, туризмът или банките.

Найденов разказа как някогашният премиер Андрей Луканов (който също бе убит) раздавал куфарчета с „по стотина хиляди долара“. Попитан за имена на получателите обаче, Бащата на Илия Павлов не си спомни и не посочи конкретни личности. Единственото име, което се завъртя в ефира на „Офанзива“ бе това на бившия собственик на фалиралата банка „Славяни“. За Георги Агафонов ли става дума, попита водещият, и чак тогава Павел Найденов си спомни.

Разказа как куфарчетата са давани като своеобразен кредит, но никой нищо не е връщал. Може би това била причината Луканов също да не е между живите.

Той каза че не иска мъст за сина си но иска справедливост. И се впусна в спомени за Тодор Живков как с хитрост е управлявал и затова е изкарал толкова дълго начело на властта.

Аз бих написал в учебниците за режима през времето на социализма, да няма кооперативни стопанства. Голямата грешка е, че кадрите, които дойдоха никога не са пипали мотика и не са организирали стопанство от което да има резултати. Аз мисля, че за някои този режим е бил добър, за някои не е, каза Павел Найденов.

Няма ли лична инициатива в държавата, нещата няма да бъдат добре. Аз съм работил и ако не съм бил дисциплинирам през онова време, нямаше да съм оцелял. Имал съм 200 души персонал, които съм ги гледал и съм провеждал истинска социална политика. Хората по онова време, ти ако си си на мястото можеш да спечелиш тях и доверието на предприятие, но който не го правеше си създаваше проблеми, каза още той.

Тодор Живков беше диктатор, но като такъв е майстор. Ако някъде свалят някой, той го вика и го изпраща или посланик, или някъде по посолствата. Андрей Луканов го познавам също от много отдавна, когато той беше вече не на отговорна работа, така и се утвърди там. Това какво е направил е минало. Илия беше над всички там, защото тегли пари и обезпечава средствата, а други се мешат. Не мога да кажа кой е убил Андрей Луканов, защото той даваше много пари, ние не сме взимали, но други са. Истината е там, че той сам си създаде проблеми, защото раздаваше пари и тези хора не ги управляваха добре, заяви Павел Найденов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ