Ето така се реконструира любимия парк на софиянци за 10 млн. Съветник от ВМРО пусна срамни снимки

65472194_1033117410352662_4773829417627549696_n

Общинският съветник от ВМРО Виолета Тодорова за пореден път алармира, че баснословната реконструкция на Западен парк, струваща около 10 млн. лв. е доникъде.

В публикация от последните дни в социалната мрежа Фейсбук представителката на ВМРО в СОС споделя

„Състоянието на Западен парк днес!
Нито един работник!
Изградена е само подземна инфраструктура и то не е ясно дали изцяло. Ясно се вижда, че разрухата е пълна! Погром, безхаберие! От кого – от инвеститор ли, от отговорните административни и контролни органи?
Цялата общественост от района чака отговори и резултат!
Като единственият общински съветник, заел се с казуса “ Ремонт на Западен парк“ , смея да кажа, че вече четвърта година „подбутвам“ СО към активни и адекватни действия!
Къде “ со кротце, къде со благо“, но като че ли трябва по друг начин…
Не се вижда края на този ремонт, но на търпението на гражданите – да!За пореден път приканвам СО да се съобрази с внесените от мен през 2016 г. предложения по отношение на обектите, които гражданите желаят да бъдат възстановени, а не, които СО е решила гражданите да желаят!
Ако въпросният инвеститор не може да се справи, да му се прекрати договора и се приложат съответните санкции. Ремонта да продължи следващият, явил се на конкурса и докато е време да се поправят вредите от вандалския начин ,по който досега се работи!“

От публикуваните снимки ясно се вижда, че отново обектът е като изоставена строителна площадка. Още по-интересното е, че това не е за първи път. Фамозният проект, сочен от „Московска“ 33 като еталон за инвестиции в зелени площи, върви мудно още от самото начало. Всъщност, никой, дори врели и кипели общинари, не знаят как точно ще завърши и какъв ще е крайният резултат.

Поръчката за ремонта беше спечелена от Галчев инженеринг. Същата фирма беше замесена в скандалите около реконструкцията на площада пред НДК. Преди седмици официално става ясно, че срокът на ремонта на „Западен парк“ се удължава. Причината – дъждовете пречели.
Лошото време беше аргумент и за фиаското по „Граф Игнатиев“.

Темата за „Западен парк“ е болезнена за западните райони на София. Който е посещавал парка знае, че състоянието му е лошо, ромите от Факултета секат масово дървета и изхвърлят отпадъци в територията на парка. Отделно от това незаконните им къщи навлизат все по-навътре.

Предстои да станем свидетели как ще протече реконструкцията и ще бъдем ли доволни накрая. Или това ще са поредните пари, в случая значително европейско финансиране, които ще се изхарчат, а ефектът няма да е задоволителен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ