ВМРО спря БСП легално да купи циганите в Бургас! 1 750 лева помощ за новородено, но само, ако родителите са с образование

7 Dni Bulgaria03.07.20193060
baby-osteopathy-4

В Бургас да се отпуска еднакратна помощ за новородено само на образовани родители със средно, висше образование или с придобита научна степен. Това е заложено в проект на ВМРО, внесен за обществено обсъждане в общинския съвет.

Паричната помощ от общината ще варира от 750 до 1750 лв. По изчисления на воеводите това щяло да струва на бюджета 1 млн. лв. на година. Парите трябвало да се раздават на семейства с до 3 деца.

Воеводите в Бургас представиха проекта си в отговор на лансираната от местната БСП идея за еднократна парична помощ за всяко бебе при раждането му и пакет с най-необходимото за него на първо време.

„Ще се противопоставим с всички средства на раздаването на пари от общинския бюджет на необразовани родители, които нямат завършено поне средно образование. За нас това прилича на предизборно купуване на цигански гласове“, заяви областният лидер на ВМРО и общински съветник Георги Дракалиев.

„Помощта трябва да бъде давана единствено на образовани и знаещи родители, защото е доказан факт, че те дават по-добро и отговорно възпитание на децата си“, допълни председателят на Младежката организация на ВМРО-Бургас Тодор Тодоров.

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ