Джамбазки срина ЕП: Нечистоплътна сделка, „Капалъ Чарши“ пред нас е като храм

ангел джамбазки

Изборът на италианецът Давид-Мария Сасоли за председател на ЕП е компромис, никой не е печеливш или доволен. Това коментира евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Ковачев в ефира на БТВ.

„Това са политическите реалности в ЕС. Засега не се случи да има по-голямо представителство на нашия регион“, отбеляза със съжаление той.

„Изборът е резултат от безпринципна, компромисна и нечистоплътна сделка“. Това мнение изрази евродепутатът от групата на Европейските консерватори Ангел Джамбазки, един от лидерите на ВМРО.

„Бяхме подведени. Началниците в Брюксел взеха решението да си назначат когото си искат. Един месец лъгаха, че имат различни ценности, но се видя, че нямат. Българските представители имаха твърдо поведение. Има основание за недоверието. Това е сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността. Това е плод на срамен политически пазарлък“, каза Джамбазки.

Ковачев коментира неуважението на група евродепутатите на Фараж обърнаха гръб на химна на ЕСИ. „Затова има избори, ЕП и общностни институции. Искаме гласът на европейските граждани да бъде зачитан“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ