Депутат на ВМРО обясни какво губят хората от орязването на партийните субсидии и посочи с пръст ДПС и ГЕРБ

красимир богданов

Не е нормално да има партии, които имат на влогове милиони левове от субсидията и няма как да ги изразходват, смята народният представител от ВМРО Красимир Богданов. Такива пари отчетоха ДПС и най-вече ГЕРБ.

6 лв. и таван на субсидиите е нормалната стойност за финансирането и функционирането въобще на политическата система в България. Това каза в  Канал 3 Красимир Богданов.

Не е нормално да има партии, които имат на влогове десетки, милиони левове от субсидията и няма как да ги изразходват, но същевременно да ограничим политическите формации в страната, особено тези, които са парламентарно представени до една граница, която да създаде една абсолютна невъзможност за функционирането, допълни той.

Аз мога да дам и конкретен пример за какво ВМРО изразходва средствата като народен представител от Врачански район, от 10-те общини, имам 10 офиса, които са същевременно и партийни клубове. Там провеждам срещи с хора, които имат някакви проблеми, там упражнявам политическата дейност, обясни народният представител.

При намаляването 10 пъти на субсидията, както се очертава, това означава, че от тези 10 офиса, ще остане само този, който е в областния център, което ще ограничи моята възможност за среща с хората, коментира още Богданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ