Този доктор заши 7-сантиметрова кървяща рана на челото, нищо, че му спряха тока в Горна Оряховица

12

Mедици от болницата в Горна Оряховица направиха спешна операция под светлините на фенер, след като буря прекъснала тока в лечебното заведение. Д-р Елиас Хаддад разказа подробности за тази операция при форсмажорни обстоятелства.

,,В операционната имаме генератор, но интервенцията трябваше да се извърши в Спешното отделение. Беше напълно тъмно, 63-годишен мъж беше паднал от колелото си и кървеше от челото. Имаше рана около 7 см“, сподели д-р Хаддад в ефира на bTV.

Лекарят допълни, че не е успял да извърши интервенцията в операционната зала, защото вратата ѝ се отваряла на ток.

,,Случайно видях, че охранителят държи едно фенерче. Той ми светеше, а аз спрях кървенето, заших раната и всичко мина леко“, посочи медикът и допълни, че пациентът е бил притеснен, че операцията се извършва на тъмно.

По думите му е задължително при подобни обстоятелства вратата да не е зависима от електрозахранването. Д-р Хаддад не възприема постъпката си като геройство и заяви, че подобни ситуации са нещо нормално за един хирург.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ