Валери Симеонов нападна ГЕРБ! Май имаме първи спонсор на управляващите – Цецо Харема от „Витошка“

7 Dni Bulgaria11.07.20196310
цецо харема

НФСБ подозира корпоративни интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи предложението им за забрана на употребата на наргилета на закрито, коментира лидерът на партията Валери Симеонов по време на брифинг в парламента.

Той заяви изключително неудовлетворение от приетите на второ четене промени в Закона за здравето, с които се въвежда забрана за предлагане и продажба на наргилета само за лица до 18 години. Симеонов каза, че е категоричен, че забраната за тютюнопушене на закрито трябва да обхване и наргилетата.

Симеонов посочи, че, за съжаление, здравната комисия е отказала да поиска нотификация на такава забрана съгласно изискванията на европейска директива за тютюневи изделия.

„Около 20 такива закона са подложени за нотификация до настоящия момент само в работата на последното Народно събрание. Такава, обаче, не беше предложена, което ни кара да подозираме наличието на корпоративни, разбирайте фирмени интереси, които са повлияли върху това решение“, каза Валери Симеонов.

Той каза, че е публично известен фактът, че собствениците на такива наргиле-барове са доста влиятелни по отношение на управлението на държавата. Валери Симеонов даде пример с такъв собственик, чието заведение се намира в центъра, на столичния булевард „Витоша“. Проверка на 7DniBulgaria.bg показа, че единственото наргиле-заведение на столичната пешеходна улица е „Харем“ на небезизвестния Цветан Петков. Харема се прочу с това, че беше решил да се жени за чалгаджийката Лияна, но накрая нещата се разсъхнаха.

Според него подобни хора имат влияние на най-високо ниво и така са успели да прокарат една „пасивна позиция на ГЕРБ“, предвид предстоящите местни избори.

Симеонов обяви, че спорните текстове ще бъдат внесени отново, този път с въпросната процедура по нотификация.

„Времето, което ще измине до нотифицирането и приемането на забраната за пушене в закрити помещения на наргилета и лули, ще тежи на съвестта на нашите колеги от ГЕРБ“, заяви Симеонов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ