Ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов. Това обяви днес лидерът на партията Корнелия Нинова след проведеното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Мотивите за това решение са състоянието на градската структура на БСП в крайморския град, представянето на последните местни избори и противоречия в организацията.

До провеждането на градска конференция временно изпълняващ длъжността председател на БСП-Варна ще е Христо Боев. Конференцията ще се проведе в началото на септември.

Нинова каза още, че по време на заседанието на изпълнително бюро във Варна са обсъдени проблемите в града, като сред най-важните са чистота на въздуха, тежкото състояние на уличната мрежа, сметопочистването, канализацията, острата нужда в града от индустриална зона и други. Тя съобщи още, че от Варна БСП започва национална кампания за допитване към местните жители за проблемите и важните въпроси в тяхната община.

Допитването ще е във всички форми на комуникация. Нинова уточни, че от партията искат да чуят какво мислят хората по ключови въпроси и БСП да им предложи решения.