Нещо ужасно се случва в Пловдив! Стотици пищят от циганите, подпалили…

7 Dni Bulgaria16.07.20191430
цигани, ром

Роми обгазяват цял квартал в широкия център на Пловдив, като палят стари гуми и кабели, за да извадят от тях всяко парченце метал. Незаконната дейност, за която са предвидени солени глоби, се върти всеки ден близо до кръговото на бул. „Шести септември“ и „Източен“.

Горят всякакви боклуци, включително части от телевизори и други уреди, в които има метални части или проводници. От мястото се разнася отровна миризма, а някой ден може и да се взривим, алармира в социалните мрежи мъж, който живее в района.

Според него нелегалното депо за обработка на отпадъците се намира на улица „Игрище Кубрат“ в малката махала до турските гробища. Пушеците обаче се разнасяли на стотици метри.

Миналата седмица притеснени пловдивчани се обадили на телефон 112 и съобщили за проблема. Полицейска патрулка пристигнала на мястото с палежите, но служителите на реда само поздравили ромите, без дори да слязат от колата. Според очевидци половин час след посещението на униформените незаконната дейност продължила, озвучена със силна музика. Хора от квартала твърдят, че на всичко отгоре нарушителите на реда живеят в незаконни постройки.

„Ще организирам проверка, за да се раpбере как точно стоят нещата и какво се е случило, когато полицаите са отишли на мястото. Ще направя необходимото да се вземат най-адекватните мерки“, обеща кметът на „Източен“ Николай Чунчуков, след като репортерът на „Марица“ го потърси, за да му съобщи за палежите.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ