Уреден мач в София! БСП хвърля в район „Искър“ в битката за кмет много богата патерица на…ГЕРБ

борис цветков

БСП обяви кандидата си за кмет на район „Искър”. Социалистите отново залагат на Борис Цветков – партиен функционер и неуспял кандидат за кмет на района (https://results.cik.bg/minr2015/tur2/mestni/2246_02214r.html, пратен сега за служебна загуба. Социалистът  Цветков за кратко е и народен представител, избран е за такъв през 2013г., когато гласува за избирането на Делян Пеевски за Председател на ДАНС.

Много интересно е богатството на крайния социалист Цветков, ако се съди по имуществената декларация. Очевидно громенето на капитализма е съчетано с трупане на…капитал. Борис Цветков и съпругата му според декларираното пред Сметна палата за 2013г. са горди собственици на три големи апартамента. Отделно от това имотното социалистическо семейство е собственик на ливади и нива в Банско и Разлог, и на гората в район „Витоша”, София. В банки пък двамата кътат близо 120 000 лева!

Интересно е, че от 2011г. Борис Цветков е абомиран за властта – ту общински съвтеник, ту депутат.

Кандидатурата му за кмет на район „Искър” едва ли е изненада, но поражда съмнения за уговорен мач между БСП и ГЕРБ. Ясно е, че кандидатът на социалистите няма да пребори вероятно кандидат на ГЕРБ, номиниран от фамилия Лорита и Валентин Радеви. Това е сегашният кмет – Ивайло Цеков. Още повече, че самият Цеков си е осигурил комфорт и внася доклади заедно с общински съветници от БСП (например с известния наследник на червената фамилия Дакови – Альоша Даков).

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ